אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סניף נווה זאב בע"מ נ' אירה ואח'

סניף נווה זאב בע"מ נ' אירה ואח'

תאריך פרסום : 06/11/2013 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום באר שבע
48319-07-13
29/10/2013
בפני השופט:
גד גדעון

- נגד -
התובע:
בנק הפועלים סניף נווה זאב בע"מ
הנתבע:
1. ניקולאי אירה
2. 4. אלכסנדר בייז'נוב
3. 3. אליק שטרסנר
4. 2. יקטרינה אירה

החלטה לנתבעים מס' 1, 2 ו - 4

איחולי החלמה מהירה ורפואה שלמה לנתבעת מס' 2.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים כמפורט בבקשה ובתשובות, ולאחר ששבתי וקראתי את בקשת הרשות להגן, על התצהירים שצורפו אליה, ועם כל הצער, נוכח מצבה של הנתבעת, ומצבה הכלכלי של המשפחה, סבורני, כי נכונות טענות התובעת, וכי ויש לדחות את בקשת הרשות להתגונן, באשר אין היא מבססת, הגנה לכאורה מפני התביעה, ולו בדוחק.

הטענות בדבר מצבם הכלכלי של המבקשים, אין בהן כמובן, להקים להם הגנה מפני התביעה.

הטענה לפיה לא הוסבר לנתבעים מס' 1 ו – 2, כי בחתימתם על הסכם ההלוואה, מתחייבים הם לשלם לתובעת ריבית בגינה - מעבר לכך שמתייחסת רק לחלק קטן מסכום התביעה (כעולה מנספח ג' לכתב התביעה, וכאשר אין הנתבעים כופרים בחוב, ככל שמתייחס ליתרת קרן ההלוואה), דינה להדחות, הן נוכח הסכם ההלוואה עצמו, בו נקובים שיעורי הריבית בגין ההלוואה, ונקבע מנגנון ברור של חיוב בריבית פיגורים, והן נוכח הנספח להסכם, החתום ע"י הנתבעים מס' 1 ו – 2, הנושא כותרת "חישוב עלות אפקטיבית להלוואה", ובו נקוב סכום הריבית שתגבה בגין ההלוואה, בש"ח.

אשר לטענה, לפיה חתימת הנתבעים על ההסכם, לא נעשתה "...בידיעה ובהבנה מושכלת...", נוכח מצבה הרפואי של הנתבעת מס' 2, הרי שיש לדחותה, נוכח ההלכה הפסוקה, לפיה, "... חזקה על אדם שיודע על מה הוא חותם... "אדם החותם על מסמך בלא לדעת תוכנו, לא ישמע בטענה שלא קרא את המסמך ולא ידע על מה חתם ובמה התחייב. חזקה עליו שחתם לאות הסכמתו, יהא תוכן המסמך אשר יהא" (ע"א 467/64 שוויץ נ' סנדור, פ"ד יט(2) 113, 117 (1965); ע"א 1548/96 בנק איגוד לישראל בע"מ נ' לופו, פ"ד נד(2) 559, 570 (2000)...; ע"א 325/88 טוויל נ' בית מנוחה לזקנים בני ברק, פ"ד מד(1) 341, 348 (1990); ע"א 1513/99 דטיאשוילי נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פ"ד נד(3) 591, 594 (2000); ע"א 6645/00 שלמה ערד, עו"ד נ' אבן, פ"ד נו(5) 365, 375 (2002)). מי שמבקש לסתור חזקה זו מוטל עליו נטל כבד להוכיח את גרסתו, וכוחה של החזקה יפה במיוחד כאשר מדובר במסמך מהותי (ע"א 9538/06 סגל נ' בנק לפיתוח ומשכנתאות בע"מ (לא פורסם, 10.6.2008)..." [ע"א 2503/11 עזבון המנוחה בועז בתיה ואח' נ' בנק אוצר החייל בע"מ (ניתן ביום 18.12.11) בס' 14 לפסה"ד].

לפיכך, מתקבלת בקשת התובעת, ובקשת הרשות להתגונן נדחית על הסף.

בנסיבות העניין, ונוכח מצב הנתבעים, אין צו להוצאות.

חרף התוצאה האמורה, נראה זה ראוי ורצוי, נוכח מצב המשפחה, ומצבה הרפואי של הנתבעת, כי הצדדים יבואו בדברים, וינסו להגיע לפשרה, ולהסדר תשלומים מוסכם, קודם פניה להליכי גביה.

ניתנה היום, כ"ה חשון תשע"ד, 29 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ